HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Anne Sütüne En Yakın Süt Keçi Sütü

03-05-2021 19:23
Anne Sütüne En Yakın Süt Keçi Sütü

Keçi Sütü Faydaları, Bebeklerde Kullanımı, Besin Değerleri

Anne sütüne en yakın süt olarak bilinen keçi sütü son dönemin en popüler besinleri arasında yer alıyor. Besin değerleri sayesinde organik beslenme trendine hızlıca adapte olan keçi sütünün faydaları bolca araştırılıyor ve özellikle bebek beslenmesinde aktif olarak kullanılıyor.

Siz de arkadaşlarınızdan, ailenizden, sosyal medyadan sık sık duyduğunuz keçi sütlü tarifleri denemeden, bu besini öğünlerinize eklemeden biraz daha bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız doğru adrestesiniz, öyleyse keçi sütü faydaları nelerdir birlikte bakalım.

keçi sütü faydaları

Keçi Sütü Faydaları Nelerdir?

  • Normal sütlere göre daha küçük yağ molekülleri içerdiğinden ve proteinin oluşturduğu pıhtı daha yumuşak olduğundan hazmı da kolay olan keçi sütü bebeklerin ve sindirim zorluğu çeken kişilerin beslenmesinde kolaylık sağlar.
  • Aynı şekilde kolay sindirilebilir bir besin olduğu için kabızlık gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.
  • Normal sütlere oranla daha fazla kalsiyum, magnezyum ve vitamin içeren keçi sütü boy uzatır mı sorusuna, göğsünü gere gere "Evet!” cevabını verebilir.
  • Özellikle çocuklarda sık karşılaşılan süte karşı alerjik reaksiyonlar keçi sütünde çok daha az rastlanır çünkü alerjiye sebebiyet veren beta kazein diğer sütlere oranla çok daha az bulunur.
  • Keçi sütünün cilde faydaları da yadsınamaz gerçekler arasında, eğer siz de egzama gibi cilt sorunlarından muzdaripseniz keçi sütü sizin için doğal şifa kaynaklarından biri olabilir.
  • Selenyum bakımından zengin olan keçi sütü bağışıklığınızı güçlendirir ve kanseri önleyici besinler arasındadır.
  • Varis tedavisinde destekleyici olarak kullanılan keçi sütü aynı zamanda içerdiği yağ asitleri sayesinde vücutta iltihap oluşumunu da engeller.
  • Sağlıklı dişlere sahip olmak istiyorsanız kalsiyum deposu keçi sütüne hayatınızda yer açın.
  • Saç bakımında da kullanılan keçi sütü, saçlarınızı besler ve güçlendirir.

keçi sütü faydaları ve zararları

Keçi Sütü Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Keçi sütü birçok hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılmakta ve düzenli tüketimde olumlu sonuçlar verdiği bilinmektedir. Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan keçi sütü kemik erimesi vb. kemik hastalıklar için önleyicidir.

Astım tedavisinde dahi etkili olduğu düşünülen keçi sütü, kabızlık gibi hemen herkesin hayatında olan şikayetlerde de etkin bir besin. İçerdiği yağ asitleri ve trigliserid sayesinde cilt için de faydalı olan keçi sütü egzama gibi cilt hastalıklarının ve leke tedavisinde etkili bir besindir.

keçi sütü

Keçi Sütü Kalori ve Besin Değeri

Keçi sütü besin değeri bakımından oldukça zengindir. 100 g keçi sütünde 134 mg kalsiyum vardır, yani her gün içeceğiniz bir bardak keçi sütü ile günlük kalsiyum ihtiyacınızın %32.6’sını karşılayabilirsiniz. Vitaminler bakımından da zengin olan keçi sütü A, B6, B12, C ve D vitaminlerini içerir.

Keçi sütü kalori bakımından diğer sütlere oranla biraz daha yüksek değerlere sahip. Normal bir sütün 100 gramında 61 kalori varken, keçi sütünde bu değer 68 kaloriye ulaşıyor. 4,1 g yağ ile inek sütünü geride bırakan keçi sütü, 204 mg potasyum, 4,5 g karbonhidrat, 4,5 g şeker ve 3,6 g protein içeriyor.

keçi sütü zararları

Keçi Sütü Zararları ve Yan Etkileri

Demir, bakır, folik asit ve B12 bakımından fakir olan keçi sütü uzun süreli kullanımda kansızlığa neden olabilir. Her besinde olduğu gibi alerji riski keçi sütünde de vardır, ciltte kızarıklık ve döküntü şeklinde alerjiye neden olabilir. Yine alerji kaynaklı şişkinlik, ishal gibi şikayetlere sebebiyet verebilir.

Keçi sütü tükettikten sonra bu tarz şikayetleriniz olursa doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin, doktorunuz keçi sütüne alerjiniz olduğu yönünde teşhis koyarsa onun gözetiminde önerilerine uygun olarak beslenme şeklinizi düzenleyin.

keçi sütü fiyatı

Keçi Sütü Hangi Marketlerde Bulunur? Fiyatı Ne Kadar?

Keçi sütü besin değeri hakkında bilgilendiniz, faydaları iştahınızı kabarttı, doktorunuza danışarak tüketimi konusunda tavsiyeler de aldınız şimdi sırada bu değerli besini bulmak var.

Günden güne popülerleşen keçi sütü artık ulusal marketlerde kolaylıkla bulunabiliyor, reyona biraz daha dikkatli bakmanız yeterli. Bunun dışında organik beslenme trendinin hız kesmeden devam ettiği bugünlerde organik ürün satan çiftlikler ve e-ticaret sitelerinden de keçi sütünü temin edebilirsiniz.

Fiyatları satış noktasına ve markaya göre değişiklik gösteren keçi sütü fiyatları 2018 son çeyreğinde litre bazında 8 TL ile 13 TL arasında. Elbette normal sütlere oranla daha pahalı olan keçi sütünü tercih edip etmemek önce doktorunuzun sonra sizin kararınız.

keçi sütü

Keçi Sütü Bebeklere Nasıl Sulandırılır?

Anne sütüne en yakın süt olarak bilinen keçi sütü bebek beslenmesinde nasıl kullanılır öğrenmeden önce mutlaka bebeğinizin doktoruna danışın.

Doktorunuzdan izin aldıktan sonra besin değerleri bakımından oldukça zengin olduğundan ve bebeklerde hazımsızlığa neden olabileceğinden keçi sütünü bebeğinize 1’e 1 oranında sulandırarak verebilirsiniz. Bu süreçte bebek beslenmesinin çok yönlü olması gerektiğini aklınızda bulundurun ve aşırıya kaçmadan doktorunuzun önerdiği miktarda keçi sütünü bebeğinizin öğünlerine kontrollü bir şekilde ilave edin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.